ÇEREZ POLİTİKAMIZ 

 
 
ÇEREZ POLİTİKASI

1. ÇEREZ POLİTİKASI NEDİR?

Çerez, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınızda ya da mobil cihazınızda depolanan küçük metin dosyalarıdır. Bu dosyalarda IP adresiniz, oturum bilgileriniz, eriştiğiniz sayfalar vb. veriler saklanır. Çerezler sayesinde internet sitesi tercihleriniz hatırlanabilir, oturumunuzun açık tutulması sağlanabilir ya da size ilgilendiğiniz içerik sunulabilir.

Çerezler mobil cihazlarda depolanma süreleri ve kimin tarafından yerleştirildikleri gibi kriterlere göre farklı türlere ayrılmaktadır. Bu bağlamda çerez türleri Kalıcı Çerezler, Oturum Çerezleri, Birinci Taraf Çerezleri ve Üçüncü Taraf Çerezler olarak sıralanabilir.  

2.ÇEREZ POLİTİKASININ AMACI

Çerez Politikası internet sitesi kullanıcılarını çerezlere ve kullanılan çerez türlerine ilişkin olarak bilgilendirmek ve çerez tercihlerinin nasıl yönetilebileceği konularında yol göstermek amacıyla hazırlanmıştır. www.verikurtarma.com birçok internet sitesinde olduğu gibi internet sitesi kullanıcılarının ziyaret deneyimlerini iyileştirmek ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla çerez vb. teknolojiler kullanmaktadır.

3.İNTERNET SİTEMİZDE KULLANILAN ÇEREZLER

İnternet sitemizde sizlere hizmet verebilmek amacıyla farklı çerezler kullanılabilmektedir. Her şekilde kullanılan çerezlerin Gizlilik Politikasına ve KVKK hükümlerine uygun olduğunu belirtmek isteriz. Bu bağlamda sitemizde kullanılan çerezler aşağıdaki gibidir.

* İşlevsellik Çerezleri                         :  İnternet sitesini tekrar ziyaret ettiğinizde dil tercihlerinizin, bölge seçiminizin vb. hatırlanmasına olanak sağlar.

* Zorunlu Çerezler                               :  İnternet sitesinin doğru bir şekilde çalışmasını sağlayan ve özelliklerini kullanmanıza imkân veren teknik çerezlerdir. Oturum çerezi kategorisinde yer alırlar. Bu çerezlerin engellenmesi halinde internet sitesi özelliklerinin kullanılamaması sonucu doğar. Zorunlu çerezlerin kullanımı için onayınız gerekmemektedir.

* Analitik Çerezler                  : İnternet sitesi deneyiminizi iyileştirmek amacıyla analitik çerezler kullanılır. Analitik çerezler, internet sitesi nasıl kullandığınızı (örn; hangi sayfaları ziyaret ettiğini, ziyaret süresini vb.) anlamamızı sağlar. Böylelikle sunduğumuz içerikleri geliştirebilir ya da internet sitesi tasarımını değiştirebiliriz.

 

4.ÇEREZ TERCİHLERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ

Çerez tercihlerini değiştirme şansınız bulunmaktadır. Bu bağlamda bazı çerezlerin kullanılmasını engelleyebilirsiniz. Çerezlere izin verilmemesi halinde internet sitesinin bazı özelliklerinin işlevselliğini yitirebileceğini hatırlatmak isteriz. Çerez kullanımını onaylamıyorsanız internet sitesine devam etmemenizi ya da çerez tercihlerinizi bu politikada gösterildiği şekilde değiştirmenizi rica ederiz.

Çerezleri kullandığınız tarayıcının ayarlarını değiştirerek kişiselleştirmeniz ya da tamamen engellemeniz mümkündür. Farklı tarayıcılar için izlenmesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir. Eğer tarayıcınız bahsi geçen tarayıcılardan farklı ise; ilgili tarayıcının yardım veya destek sayfasını inceleyebilirsiniz.

Google Chrome

https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=tr

Internet Explorer

https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Yandex

https://yandex.com.tr/support/browser-classic/personal-data-protection/cookies.xml

Mozilla Firefox

https://support.mozilla.org/tr/kb/cerezleri-silme-internet-sitelerinin-bilgilerini-kaldirma

Safari

https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=tr_TR

5.6698 SAYILI KANUN UYARINCA KİŞİSEL VERİLERİNİZE İLİŞKİN TALEP HAKLARINIZ

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca kişisel verilerinizin ve/veya özel nitelikleri kişisel verilerinizin korumasına özen gösteriyoruz. Bu bağlamda gizlilik politikamızda ki esaslara ve işbu çerez politikamıza riayet ediyoruz.  

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 11. Maddesinde veri sahibi olarak kişisel verilerinize ilişkin haklarınız;

“a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) “Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hâle getirilmesi” başlıklı kanunun 7. Maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) Eksik ya da yanlış işlenmiş verinin düzeltildiğini veya ilgilinin talebi üzerine verinin silindiğini veyahut yok edildiğine ilişkin bilginin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

h) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.” Şeklindedir.

Yukarıda sayılan haklarınıza ilişkin taleplerinizi Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de öngörülen başvuru usullerine uygun olarak Şirketimize iletmeniz durumunda DiForce Adli Bilişim ve Danışmanlık Hizmetleri talebinizi niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, DiForce Adli Bilişim ve Danışmanlık Hizmetleri Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücreti alabilir.

DiForce Adli Bilişim ve Danışmanlık Hizmetleri tarafından kişisel verilerinizin işlenmesi ile veri güvenliğinin sağlanması konularında daha detaylı bilgiye Gizlilik Politikasından ulaşabilirsiniz.

Hizmetlerimiz

Cep telefonu, akıllı cihazlar, bilgisayar, drone, navigasyon cihazları ve her türlü medya ortamlarının son teknoloji kullanılarak uzman ekibimiz ile birlikte incelenmesi,  raporlaması ile bilirkişi hizmetini sağlıyoruz.

Her türlü medya ortamından kaybedilen, silinen verilerinizi geri getiriyoruz.

Ses karşılaştırma, video ve görüntü netleştirme ile çözümlenmesini en son teknolojiyi kullanarak uzman ekibimiz ile birlikte incelenmesini,   raporlanması ile bilirkişi hizmetini sağlıyoruz 

Firmanıza özel tekolojilerinizin, projelerinizin veya önemli verilerinizin rakiplerinize ne zaman? nerede? nereden? nasıl? neden? kim? unsurlarıyla sızdırıldığını tespit edip firmanızı güvence altına alıyoruz.    

Kimin kimi, ne zaman, kaç defa, nereden aradığı, görüşmenin ne kadar sürdüğü bu görüşme sırasında tarafların hangi baz istasyonlarından sinyal aldığı gibi verileri gerçek zamanlı haritalandırarak analizini bilirkişi raporlamasıyla daha kısa sürede size sunuyoruz. 

Alanında uzman teknik ekibimiz ve profesyonal medya ilişkileri departmanı ile uluslararası hukuk ağı çerçevesinde; Facebook, Twitter, İnstagram, Linkedin, Youtube, vb. gibi sosyal medya mecralarında açılan sahte ve provakatif hesapların kapatılması, hesabı açan kişilerin tespiti olumsuz yorum, fotoğraf, video, haber, vb. gibi içeriklerin kaldırılması işlemlerini size sunuyoruz.

Kurumların bilişim sistemlerine içeriden veya dışarıdan gelebilecek her türlü yetkisiz erişimlere karşı koruma sağlanması bu sistemlerin açık noktalarının belirlenip bunların kapatılmasına yönelik tüm çalışmaları kapsayarak uzman ekibimiz ile birlikte siber güvenlik ve sızma testleri hizmetlerimizi size sunuyoruz. 

10 yıllık koluk tecrübesi ile pekiştirmiş olduğumuz kredi kartı dolandırıcılığı, sosyal medya suçları, internet suçları, siber dolandırıcılık, vb gibi siber suçlar kapsamında problemlerin çözümü ve süreci hakkında danışmanlık hizmetlerimizi size sunuyoruz. 

© 2021  DIFORCE BİLİŞİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ A.Ş. TÜM HAKLARI SAKLIDIR.